Les en niveau

 

Polesport staat beter bekend als paaldansen of polefit en is al jaren een serieuze sport. De leukste als je het ons vraagt! Je wordt sterker, soepeler, leniger en ontwikkeld meer controle over je lichaam en spieren. Het is een bron van plezier en een gezonde vorm van inspanning, zonder dat je het gevoel hebt dat je een workout aan het doen bent. Alhoewel het in de lessen vooral draait om spins en power moves komen er veel verschillende danssoorten beknopt voorbij. De pole sport heeft veel overlappingen met turnen acrobatiek en alle vormen van dans. Turnen, acrobatiek en dans kun je op allerlei manieren uitvoeren en zo ontwikkel je jouw eigen stijl.

Polesport is voor iedereen. Uit ervaring weten wij, dat iedereen altijd weer versteld staat van wat men kan na een aantal lessen. Je spieren hebben even de tijd nodig om te wennen aan deze nieuwe inspanningsvorm. Naarmate je meer lessen hebt gehad merk je een enorme vooruitgang. Polesport is vaak een enorme boost voor het zelfvertrouwen. Je bent op een hele leuke manier met sport en dans bezig. Deze sport wordt beoefend door alle leeftijden, van jonge kinderen tot hun grootouders en alles er tussen in. Laat je niet begrenzen! Tenzij je een blessure of aandoening hebt die het onverantwoord maakt om te gaan paaldansen, is er verder geen enkele reden waar om je het niet kunt leren! Je hele lichaam wordt getraind, spoepeler en vooral sterker.

We beginnen met de basis en bouwen je kracht spelenderwijs op. Als je eenmaal verslingerd bent aan het klimrek gevoel van vroeger of aan het feit dat je iedere les wel weer vooruitgang hebt geboekt, dan weten de meesten niet meer van ophouden. Je kunt polesport lessen volgen op ieder gewenst niveau. We vinden de opbouw van de lessen erg belangrijk en benaderen dit persoonlijk. Iedereen is anders gebouwd en heeft verschillende of geen sportervaringen. De zwakke en sterke punten zullen uiteenlopen. Daar zullen we tijdens de lessen op in spelen. Zo kun je verantwoordt naar het volgende niveau toe werken.

Niveau's:
Wij werken met de volgende niveau indeling.

Basic

De basiscursus is een cursus van 10 weken. Hierin leer je de basis van paaldansen. Denk aan polesteps, spins en je eerste power moves! Voor deze cursus heb je geen ervaring nodig.

Basic/Intermediate

Na de basiscursus gaan we wat uitbreiden met spins en combinaties. We werken aan wat kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid. Er wordt meer aandacht besteedt aan de afwerking en je leert een aantal nieuwe power moves.

Intermediate

Intermediate is bij ons opgedeeld in 4 niveaus. In deze lessen draait het om het perfectioneren, waarbij we meer letten op afwerking en netheid van eerder geleerde moves, meer kracht opbouwen, extremere spins, power combinaties en je leert weer een aantal nieuwe power moves.

Advance

Op dit niveau ga je verder met wat je al kunt en komen er wat meer extreme power moves en een aantal drops bij. Meer en ingewikkeldere, zwaardere power combinaties. Je wordt sterker behendiger en leniger. We gaan er van uit dat je zelf al wat combinaties kunt maken en uit kunt voeren in je eigen stijl.

Extreme

Extreme draait om de meest ingewikkelde power moves waarbij veel lenigheid, uithoudingsvermogen en kracht een verijsde zijn. Alles wat je eerder hebt geleerd voelt voor jou als een tweede natuur. Meer zwaardere en ingewikkeldere combinaties bovenin de paal. Ook kun je een eigen choreografie maken.

Na de basis cursus en het niveau basic/intermediate is er de mogelijkheid om een certificaat te behalen. Dit moet je apart aangeven. Om dit certificaat te halen moet je een aantal moves goed uit kunnen voeren. Tijdens de lessen zul je genoeg tijd krijgen om deze onderdelen onder de knie te krijgen. Naast alle niveaus is er, na het afronden van de basis cursus, de gelegenheid om vrij te trainen en zul je af en toe kracht, stretch, dans, floorwork en spinning pole lessen vinden op het rooster.

Wat moet ik aan?
- Aansluitende short. Denk aan een yoga short of ballet short.
- Shirt waar bij de armen vrij zijn.
- Sport bh of top, beide niet verplicht, maar wel handig.
- Sportschoenen of blote voeten.

En verder?
-Geen handcrème of bodylotion op de huid.
-Geen sieraden. Sieraden beschadigen de palen, denk ook aan ritsen of andere harde onderdelen aan kleding.

Naast sportief paaldansen bieden wij ook workshop's en ladiesnights aan voor paaldansen. Ook privé les of lessen in een vaste groep is mogelijk. Geef bij het aanmelden duidelijk aan wat je graag zou willen.